2020. január 23., csütörtök

Bólyi túrós lepény



Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • ½ cs. sütőpor
  • 22 dkg porcukor
  • reszelt citromhéj
  • mazsola
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 x 5 dkg vaj vagy margarin + a tepsi kikenéséhez (én most Vénusz vaníliás sütőmargarint használtam)
  • 50 dkg túró
  • 2 cs. vaníliás cukor


Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a porcukorral és pici reszelt citromhéjjal.
Kétfelé mérjük. Az egyik felébe elmorzsolunk 5 dkg margarint.
Kikenjük jó vastagon margarinnal a tepsit vagy sütőformát. Ebbe egyenletesen beleszórjuk a margarinos lisztet.
Rámorzsoljuk a túrót. Megszórjuk mazsolával. Aki nem szereti a mazsolát el is hagyhatja vagy lehet pl. aszalt Goji bogyóval helyettesíteni. A túróra is szórhatunk kis citromhéjat, ami lehet szárított is nyugodtan.
Meghintjük a vaníliás cukorral is.
Elosztjuk egyenletesen a liszt-cukor keveréket a túró tetején.
Ezután a tejjel elkeverjük az egész tojásokat. Ezzel megöntözzük szép egyenletesen az összeállított süteményünket.
Megolvasztunk 5 dkg vajat vagy margarint. Ezzel szintén meglocsoljuk a süteményt. 


180 fokosra előmelegített hőlégkeveréses mikrohullámú sütőben sütjük 30 percig.

Megjegyzés: Én most fél adagot készítettem.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon gyors és nagyon finom süti. Itt úgy ismerem, hogy "Lusta asszony pitéje"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, és nagyon finom. Itt sokan lusta asszony rétesének hívják. Több féle elnevezése van.

      Törlés