2015. április 24., péntek

Egyszerű zöldbabfőzelék

Imádok majdnem minden főzeléket, de nálam szigorúan kenyér dukál melléjük. Nem "rontom" el a főzelékeket semmi féle hús adalékokkal. Értem ezalatt pl. a fasírtot, pörköltet, sült húsokat, füstölt-főtt húsokat, stb.

Én egyszerűen csak "meztelenül" szeretem a főzelékeket.

Ma is így fogyasztottam.

Nézzük akkor hogyan készül a mikróban a zöldbabfőzelék.Vettem elő egy mikrós főzésre alkalmas edényt, lehet ez Tupperware vagy akár egy jénai is, csak legyen teteje.

Beletettem a fagyos zöldbabot, majd öntöttem rá vizet, annyit, hogy ellepje. Sóztam, és egy kis ételízesítőt is tettem hozzá.

Lefedtem az edényt és 10 perc alatt megfőztem.E közben egy kisebb edénybe beletettem az olajat, egy mérőnyi lisztet, 1 mk fokhagyma krémet (ezt is házilag készítem tavasszal, mikor már kezd a fokhagyma a kidobás felé közeledni, kiszáradni, így mentem meg a még egészséges gerezdeket) összekevertem, és amikor megfőtt a bab, betettem a mikróba,és megpirítottam a rántást 2 perc alatt, fedő nélkül. 1 tk. pirospaprikát teszek rá és jól elkeverem.

Kihűtöm és felengedem hideg vízzel. Jól elkeverem egy habverővel vagy fakanállal, lényeg, hogy csomómentes legyen.

Ja, igen, én minden főzeléket sűrű rántással, pirospaprikásan készítek és kis tejjel hígítom. Nem szeretjük a habart, fehér főzelékeket.
A kész rántást hozzáöntöm a megfőtt zöldbabhoz, elkeverem és beteszem a mikróba, tető nélkül, és 3 perc alatt összeforralom.

Mikor kész, öntök hozzá annyi tejet, amennyi szükséges, de ne legyen túl híg. Mi a közepes sűrűségű főzeléket szeretjük, amiben nem áll meg a kanál.

A tejjel 2 perc alatt még összeforralom a főzeléket és már tálalható is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése