2013. június 6., csütörtök

Epres túrópuding

Hozzávalók:
  • ½ kg túró
  • 5 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek liszt + a gyümölcs beforgatásához
  • 7 dkg vaj + plusz a tál kikenéséhez
  • 25 dkg eper

Elkészítés:



A túrót, és a tojásokat beletesszük a Konyhai Mindenttudóba, amibe előzőleg a kést helyeztük el és összetörjük a túrót.

Kicseréljük a kést a keverőlapátra, és a túróhoz adjuk a cukrot, vaníliás cukrot. 




A citrom héját lereszeljük a Konyhagyöngyén. Elkeverjük ezekkel is.
Ezután a mikróban megolvasztott vajat és a lisztet is hozzáadva, újra jól elkeverjük a túrós masszát.

Egy tűzálló sütőtálat kivajazunk.










Beleöntjük a túrós massza felét.

A megmosott epret daraboljuk, majd kevés lisztben megforgatjuk.
Kirakjuk az eperrel a túrót.








Ráöntjük a massza másik felét.

600 W- on 23 percig sütjük a túrópudingot. Kikapcsolt mikróban 10 percet pihentetjük.

(700 W- on 15 per + a kikapcsolt mikróban 10 percet pihentetjük)

Mivel ki kellett kapcsolnom a mikró forgó tányérját, kétszer fordítottam a sütőedényen egy negyedfordulatnyit.





Ezután tálalható. Melegen és hidegen is egyaránt finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése