2013. június 6., csütörtök

Kividzsem a mikróban

Hozzávalók:
  • 1 kg érett kivi
  • 28 dkg cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 tk Dr. Oetker vanília aroma vagy 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 

Elkészítés:



A kiviket nagyon vékonyan meghámozzuk, majd a 2, 5 l-es Kerek UltraPro vagy a régebbi UltraPlusz Edénybe kockázzuk.
A cukrot elkeverjük a dzsemfixáló porral, és a kivire öntjük. Jól elkeverjük és hagyjuk állni, hogy a cukor olvadjon, és a kivi levet engedjen. Többször megkevergetjük.





A kezeletlen citromot megmossuk, héját lereszeljük, majd kifacsarjuk a levét is. Ezt most is, mint mindig a Konyhagyöngye segítségével készítettem elő.







Amikor a cukor elolvadt a kivin, ráteszem az edényre a tetejét és beteszem a mikróba.
600 W- on 10 percig főzöm, közben egyszer megkeverem. Miután letelt a 10 perc, átkeverem a dzsemet, és fedő nélkül visszateszem a mikróba. Szintén 600 W- on 5 perc alatt készre forralom, közben most is egyszer átkeverem.
Mikor elkészült, leszedem az esetlegesen keletkező habot. Nekem talán 1 evőkanálnyi lett csak rajta.

Belekeverem a citrom héját, levét és a vanília aromát.




Jól kimosott, csírátlanított üvegekbe töltöm, lezárom, és 10 percre fejre állítom az üvegeket, hogy a tető vákumozódjon.

Végleges helyükre teszem, miután visszaforgattam, és ott hagyom kihűlni.

Pillanatok alatt köt, és nagyon finom csemege.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése