2013. július 23., kedd

Banános madártej mikróban

Hozzávalók:
  • 1000 ml tej
  • 5 tojás
  • 1 cs. banános pudingpor
  • 3 ek. kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk az 1,5 l-es MikroPlusz Főzőedényben és 600 W-on, fedő nélkül 1 perc alatt megfőzzük a tojáshabot.

A 2, 25 l-es MikroPlusz Főzőedényben elkeverjük a tojások sárgáját a Mesterfogás Habverővel. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, jól kikeverjük, majd egy kevés tejet hozzáadva, tovább keverem. Ezután hozzáadom a pudingport, csomómentesre elkeverem, és beleöntöm a többi tejet is.

Mikróban 600 W-on 3 x 5 perc alatt közepes sűrűségűre főzöm lefedve. 5 percenként átkeverem.


Aki hígabban szereti, az csak 2 x 5 percig főzze!
Amíg fő a krémünk, a 3 l-es Elegancia Tálba galuskákat szaggatunk a tojásfehérjéből.

Az elkészült banános krémet a habgaluskákra öntjük.
Reszelt csokoládéval díszítjük, vagy tehetünk bele banán karikákat is, ha az otthon levő kis majmok nem eszik meg a díszítéshez szánt banánunkat.


Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
  • 1, 5 l-es MikroPlusz Főzőedény
  • 2, 25 l-es MikroPlusz Főzőedény
  • Mesterfogás Habverő
  • 3 l-es Elegancia Tál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése