2013. július 25., csütörtök

Krumplifőzelék és pulykapörkölt mikóban

Mikrós krumplifőzelék

Hozzávalók:
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 nagy krumpli
  • 4 ek kókuszolaj
  • 1 db babérlevél
  • vegeta v. delikát
  • bors
  • majoránna
  • őrült kömény
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 poh tejföl
  • 3 dl víz
  • 1 tk liszt 

Elkészítés:


A hagymát, fokhagymát megpucoljuk és a Turbó Aprítóban jó apróra, vágjuk.
Beletesszük a MikroPlus edénybe a hagymákat, hozzáadjuk a kókuszolajt. 600 W- on 1,5 percig pároljuk.
Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fűszereket, és a Konyhaművész Kézvédős Szeletelővel felszelt krumplit.




Elkeverjük és öntünk rá 2, 5 dl vizet. Lefedve 600 W- on 20 percig főzzük, közben 2-szer megkeverjük.

Közben a Mix-Fixbe beleöntjük a maradék vizet, ezután a tejölt és a lisztet. Jól összerázzuk, és a kész krumplira öntjük. Lefedve visszatesszük a mikróba, és 3 perc alatt összeforraljuk.




Mikrós pulykapörkölt

Hozzávalók:
  • 20 dkg pulykamell (ez szeleteléskor maradt meg nekem)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 3 ek kókuszolaj
  • bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • 1 kk mustár
  • 1 kk ketchup
  • 1 kk pirospaprika
  • vegeta

Elkészítés:



A hagymát, fokhagymát megpucolom és a TurbóAprítóban jó apróra vágom.
Beleteszem a MikroPlusz edénybe, hozzáadom a kókuszolajt és 600 W- on 1 percig párolom, az edényt lefedve.
Hozzáadom a fűszereket, a húst. 






Jól összekeverem és szintén lefedve 5 percig főzöm, megkeverem, és ha szükséges, akkor most adok csak hozzá egy kevés vizet. (én nem tettem, így is bőven lett szaft).










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése