2013. július 23., kedd

Tejszínes zöldborsós falatkák

Hozzávalók:
  • 80 dkg filézett csirkemell (lehet pulykamell, csirke, illetve filézett pulyka felső comb is)
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió (őrölt)
  • ételízesítő (ki milyent használ: Delikát, Maggi, Vegeta, stb.)
  • 3 ek olaj
  • 2 ek liszt

Elkészítés:


A húst az Új Generációs Henteskéssel apró kockákra daraboljuk a TW Rugalmas Vágólapon.

Az 1,75 l-es vagy a 2,25 l-es Mikropluszba beletesszük az olajat és a húst. Fedő nélkül 750 W-on 5 perc alatt megpirítjuk. Ezután ízesítjük a fűszerekkel és hozzáöntjük a zöldborsót is.  Rátesszük az edényre a tetejét és szintén 750 W-on 10 percig pároljuk.




Ezután ráöntjük a Mix-Fix-ben összekevert lisztes tejszínt. Lefedve további 5 percig készre pároljuk.

Tészta- vagy rizs köret illik hozzá, amiket szintén elkészítünk a mikróban.

Figyelem: Amennyiben a mikrónkon nincs 750 Watt, csak mondjuk 600 Watt, akkor a főzési időket arányosan kell emelni.


Tésztafőzés mikróban:


Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
  • Új Generációs Henteskés
  • TW Rugalmas Vágólap
  • 1,75 l-es vagy a 2,25 l-es Mikroplusz
  • Mesterfogás Keverőkanál
  • Mix-Fix
  • Só és Bors Őrlők
  • Mikrós Rizsfőző
  • Mikrós Tésztafőző

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése