2013. július 22., hétfő

Mandulás kajszilekvár mikróban

Halleluja! Utolsó 55 dkg sárgabarackom. A fán több mint 200 kg barack volt. Egy darabig számoltam, de aztán meguntam a kilók számolgatását.

Mandulás kajszilekvár

Hozzávalók:
55 dkg sárgabarack
25 dkg cukor
½ cs Haas lekvárzselésítő 1: 1 (amennyiben sűrűbbre szeretnénk, mehet bele az egész csomag)
1 fiola mandula aroma
½  citrom leve

Elkészítés:

A barackot kimagozzuk és rúdmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a 2 l-es MikroPlusz vagy MikroPro Edényünkbe. Hozzáadjuk a cukrot és a lekvárzselésítőt.

Elkeverjük, és 750 W- on 5 perc alatt készre főzzük, félidőben egyszer megkeverve.

Mikor elkészült belekeverjük a mandulaaromát és a citrom levét. Azonnal csírátlanított üvegbe öntjük.




Lezárjuk az üveget, fejre állítjuk 5 percre, majd visszafordítjuk, és végleges helyére tesszük a kész lekvárt, és ott hagyjuk kihűlni.

1 megjegyzés:

  1. ez nagyon jól hangzik....amint lesz alkalmam , ki fogom próbálni...."céledény" beszerzése köv.

    VálaszTörlés