2019. január 15., kedd

Rizses-kolbászos lecsó



Hozzávalók:
  • 10-12 db paprika
  • 6 szem kis paradicsom
  • 1 nagyobbacska vöröshagyma
  • 1 dl rizs
  • 1 dl víz
  • bors
  • vegeta (el is hagyható)
  • 1,5 tk pirospaprika
  • füstölt kolbász (ízlés szerint)
  • 2 ek olaj

Elkészítés:
Az olajat belerakom a kuktába. Rászeletelem a paprikát.
A paradicsomot én lassú présen engedtem át, de lehet passzírozni is vagy csak beledarabolni. Ki hogy szeretné.


A hagymát késes aprítóban daráltam össze. 


Mindent a kuktába raktam. Hozzáöntöttem a rizst, felkarikázott kolbászt, a fűszereket, és a vizet.


Jól összekevertem, majd zártam a kuktát.


Mikrohullámú sütőben 750 Watton 25 percig főztem.
Mikor kikapcsolt a mikró, hagytam 5 percig pihenni, majd kinyitottam. Összekevertem, és üvegeztem.

Intelligens kuktában kézi beállításon 5 perc alatt kidunsztoltam. Mivel a lecsó forró, így a kuktába is meleg víz került, nehogy szétrobbanjanak az üvegek a hideg víz miatt.

Dunsztolásnál megközelítőleg mindig olyan hőfokú vizet teszünk a dunsztoló edénybe, amilyen hőfokú a tartósítani kívánt élelmiszer.

Miután a kukta leengedte a gőzt, levettem a tetejét, kiszedtem az üvegeket. Felcímkéztem és mehetnek a polcra.

Páromnak meglepi lesz, mert mindig csak sima lecsót kap az útra.  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése