2019. január 31., csütörtök

Szalonnás-kolbászos tojás


Hozzávalók:

  • 1 szelet szalonna darabolva
  • 1 kis darabka füstölt kolbász darabolva
  • 1 mk olaj
  • 3 db tojás
  • csipetnyi só
Elkészítés:
A szalonnát, kolbászt és a kis olajat a mikrós delikátba teszem (ennek híján egy lapos jénai is megfelel, aminek van teteje).
Lefedem az edényt, 650 W-on 2 perc alatt üvegesre párolom a szalonnát. Én nem szeretem, ha feketére van pirítva és füstölög.

Amíg készül a szalonna és a kolbász, addig a tojást beleteszem a mix-fixbe egy csipetnyi sóval (több nem kell, mert a szalonna is sós).

Mikor lejár a mikró, kiveszem az edényt a szalonnára öntöm a felrázott (felvert) tojást. Kicsit összekeverem.
Lefedem újra az edényt és 650 W-on 2 percig "sütöm".

Szépen egyben kivehető a mikrós delikátból a kész szalonnás-kolbászos tojás.

Zsemlével vagy kenyérrel fogyasztom és hozzá egy pohár forró málnás teát ittam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése