Hozzávalók:
- 1 db csirkemell
- 1 ü. fűszeres lében eltett kelbimbó (saját készítés)
- fűszersó a húshoz
Elkészítés:
A húst először is megtisztítottam a Hús-, Gyümölcs- és Zöldségtisztító O3 Ózonizátor készülékkel.
A szeleteket befűszereztem és az alacsonyabbik párolóba tettem.
Az alsó nagy párolóedénybe pedig a kelbimbó kerül.
Felépítettem (egymásra raktam) a pároló tornyot.
A legalsó edénybe került 1 dl víz, erre a kosár a kelbimbóval, majd a kisebb zárt edény, kevés vízzel, erre a húsos pároló edény, majd végül a tető.
Betettem a mikróba.
Kiválasztottam a megfelelő programot és beállítottam az időt.
A mikró Dual Steamer (kétrétegű pároló) segítségével készült az étel.
1 x 4 és fél perc, majd 1 x 4 perc alatt.
A hús, mint a vaj, olyan puha lett.
Egy kis tartármártást készítettem hozzá.
Videó a hús tisztításáról:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése