2019. május 22., szerda

Áfonyadzsem joghurthoz


Hozzávalók:

  • 250 g áfonya
  • 2,5 ek cukor
  • ha szükséges, akkor pektin a sűrítéshez vagy dzsemfix


Elkészítés:
Az áfonyát megmossuk és egy mikrózható edénybe tesszük, aminek van teteje is. Én speciel egy tupperos mikrós kannát használok.






Krumplinyomóval kicsit összenyomjuk az áfonyát.








Rátesszük a cukrot,








jól elkeverjük és hagyjuk így állni egy félórácskát. Közben egyszer megkeverjük.











Ezután lefedve 650 W-on 4 percig főzzük. Mikor lejár a mikró, kicsit hagyjuk pihenni, majd átkeverjük. Ezután tető nélkül még főzzük 2 percig. Ha úgy látjuk, hogy nem elég sűrű a dzsem, akkor a nyitott főzés előtt kell belekeverni egy pár gramm pektint és úgy főzni.








Mikor elkészült, kis üvegekbe elosztjuk és hagyjuk, hogy azokban teljesen kihűljön.











Mikor kihűlt a dzsem, rákanalazzuk a házi joghurtot, lezárjuk az üvegeket és betesszük a hűtőbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése