Hozzávalók:
- 250 g áfonya
- 2,5 ek cukor
- ha szükséges, akkor pektin a sűrítéshez vagy dzsemfix
Elkészítés:
Az áfonyát megmossuk és egy mikrózható edénybe tesszük, aminek van teteje is. Én speciel egy tupperos mikrós kannát használok.
Krumplinyomóval kicsit összenyomjuk az áfonyát.
Rátesszük a cukrot,
jól elkeverjük és hagyjuk így állni egy félórácskát. Közben egyszer megkeverjük.
Ezután lefedve 650 W-on 4 percig főzzük. Mikor lejár a mikró, kicsit hagyjuk pihenni, majd átkeverjük. Ezután tető nélkül még főzzük 2 percig. Ha úgy látjuk, hogy nem elég sűrű a dzsem, akkor a nyitott főzés előtt kell belekeverni egy pár gramm pektint és úgy főzni.
Mikor elkészült, kis üvegekbe elosztjuk és hagyjuk, hogy azokban teljesen kihűljön.
Mikor kihűlt a dzsem, rákanalazzuk a házi joghurtot, lezárjuk az üvegeket és betesszük a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése