2015. július 9., csütörtök

Mangós kajszilekvár

Hozzávalók:

  • 35 dkg kajszibarack
  • 1 db jó érett mangó (pucolva 30 dkg lett)
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 cs, Haas zselésítőszer 2:1 lekvárkészítéshez
Elkészítés:

A barackot megmosom, kimagozom és 1 l-es mikrós, fedővel is rendelkező edénybe teszem. 
Megpucolom a mangót, levagdosom a magjáról és hozzáteszem a barackhoz.
Mikrohullámú sütőbe teszem lefedve és 2 x 2 percig főzöm. Első 2 perc után átkeverem és úgy teszem be a második 2 percre.
Mikor megfőtt, botmixerrel pürésítem a gyümölcsöt.


Közben kimérem a cukrot és a zselésítőszert, és összekeverem őket.

A cukor keveréket a gyümölcspüréhez adom, elkeverem.
Fedő nélkül visszateszem a mikróba és 2 és fél percig mikrózom, közben egyszer megkeverem.

Forrón, jól tisztára mosott 7,2 dl-es (vagy több kisebb) üvegbe töltöm. Csavaros tetővel lezárom, majd 5 percre fejre állítom az üveget.

5 perc után visszafordítom és a lekvárt a végleges helyére teszem, majd ott kihűl.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése