Hozzávalók:
- 1,5 kg kicsontozott karaj, vagy 12 szelet
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek mustár
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek. darált dió
- 2 ek. olaj
- bors
- só
- pirospaprika
Elkészítés egész
karajból:
A húst megmossuk, és keresztben 1 cm-es távolságban és 3 cm
mélyen bevagdaljuk. Bedörzsöljük só, bors, pirospaprika keverékével. Egy
keveset hagyunk a hús tetejére.
A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, felét összekeverjük a
dióval és a mustárral, és a keveréket a bevágásokba töltjük.
Egy tűzálló tálban az olajt és a karikára vágott hagymát 3
percig melegítjük.
A húst a hagymára tesszük, megszórjuk a maradék
pirospaprikás keverékkel és az apróra vágott petrezselyemmel.
Letakarva sütjük a mikróban 25 percig.
5 perc pihentetés után a húst felszeleteljük és
burgonyakörítéssel tálaljuk.
Tálaláskor a hús hagymás szaftjával meglocsoljuk a
burgonyát.
Nyáron friss, jól lehűtött kovászos uborkát kínálunk hozzá.
Elkészítés szeletelt
karajból:
A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sorban egy vágólapra
fektetjük, és a fentebb leírt piros paprikás keverékkel egyik felüket
megkenjük.
Egy tűzálló tálban az olajt és a karikára vágott hagymát 3
percig melegítjük.
Ezután a szeleteket megfogjuk és a másik oldalát a mustáros
keverékkel kenjük meg.
Állítva a hagymára sorakoztatjuk.
Végül 3 db fa nyárssal összefogatjuk a szeleteket (hosszában
átszúrjuk a húson), hogy sütés közben ne tudjanak szétdőlni.
Megszórjuk a maradék pirospaprikás keverékkel és az apróra
vágott petrezselyemmel.
Letakarva sütjük a mikróban 25 percig.
5 perc pihentetés után a húsból óvatosan eltávolítjuk a
nyársakat, és burgonyakörítéssel tálaljuk.
Burgonya köret
Sóban sült burgonya
Hozzávalók:
- 70 dkg újburgonya
- 50 dkg só
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
Egy hőálló tálba öntjük a sót, erre helyezzük a burgonyát.
Letakarva 12 percig sütjük a mikróban.
Mikor lejárt a program, 3 percig pihentetjük, és csak ezután
tálaljuk.
Tálaláskor a hús hagymás szaftjával meglocsoljuk a
burgonyát.
Nyáron friss, jól lehűtött kovászos uborkát kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése