Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj
- vegyes zöldség
- pikáns grill fűszerkeverék
- só
- bors
- 2 ek olaj
- 2,5 dl rizs
- 375 ml víz
- mártás alap - leírás szerint elkészítve
Elkészítés:
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk. A 6 l-es
UltraPro-ba, 1 ek-nyi olajat teszünk.
Rárakjuk a sózott hús szeleteket, megszórjuk a fűszer sóval.
600 W-on fedő nélkül 5 percig átsütjük mikróban a húst.
Megforgatjuk, majd újabb 5 perc alatt újra mikrózzuk.
Rátesszük a zöldségkeveréket a hússzeletekre. Én kínai wok
zöldséget, illetve szivárvány zöldséget használtam.
Az edényre rátesszük a tetejét és 600 W-on 15 percig
pároljuk a húst a zöldségekkel.
Közben elkészítjük a mártást, ami egy finom gyümölcsös
mártás alap, amihez csak vizet adtam és forrástól számítva 5 percig főztem,
állandó kevergetés mellett, amíg besűrűsödött.
Amikor a karaj elkészült, félretettem pihenni, lefedve.
Elkészítettem a rizst a mikróban.
Kimértem egy 2,5 dl-es pohárnyi rizst. Beleöntöttem a Mikrós
Rizsfőzőbe.
Hozzáadtam másfélszeres vizet, tehát, 375 ml-nyit. Lezártam
az edényt, és 600 W-on 15 percig főztem.
Miután lejárt a mikro, sót és 1 ek-nyi olajat adtam a
rizshez. Jól elkevertem és visszazártam az edényt. 5 percig pihentettem, majd
újra átkevertem és készen is voltam.
Már csak a tálalás maradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése