2017. június 22., csütörtök

Tárkonyos húsgombóc


Hozzávalók:
  • 80 dkg sovány darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 2 db tojás
  • bors
  • 3 dl tejszín
  • tárkony
  • színes orsótészta


Elkészítés:


A darált húst összekeverjük az aprított hagymával, a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk.
Egy mikrózható edényt veszünk elő, akinek van Tupperes, az a 2,25 l-es MikroPluszban készítheti, akinek nincs az egy megfelelő méretű jénai tálban.

Öntsük a tejszínt az edénybe. A húsból készítsünk kis gombócokat, és rakjuk bele a tejszínbe.







700 W-on főzzük lefedve 10 percig, majd szintén lefedve hagyjuk 5 percet pihenni. Ezután szórjuk meg a tárkonnyal, lazán, óvatosan mozgassuk át a gombócokat, majd 700 W-on újabb 10 percig főzzük.

Közben főzzük ki a tésztát.

Az én adagom ennek a mennyiségnek a negyede csak, mert a bolognaiból kimaradt darált húst el kellett használnom. Így a kis mennyiségnek elég volt a 2 x 4 perc főzés, plusz a pihentetés.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése