Ma sárga
ringlóból főztem dzsemet. Ugyan is másfél hónapja vettem a Viktóriának sárga
ringlót, ami aztán nem jött be neki, nem ette meg. Bent volt a hűtő mélyén egy IQ
edényben. Na gondoltam most már kidobom, mert tuti el is romlott. És láss
csodát, gyönyörű aranysárgára beérett, még egy ránc sem volt rajta, és mint a
méz olyan édes. Na már most ilyenkor meg már én nem szeretem a szilvát, így 35
dkg ringlóból dzsem lett, 10 dkg cukor hozzáadásával.
Hozzávalók:
- 35 dkg sárga ringló
- 10 dkg cukor
- fél citrom leve
- 1 citrom héja
- kicsi friss gyömbér
- fél csomag 2:1-ben dzsemfix
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A ringlót
beledarabolom az 1 l-es MikroKannába. Ráteszem az összes hozzávalót. A
friss gyömbért természetesen megpucolom és lereszelem.
Félreteszem, néha
megkeverem. Amikor a cukor elolvadt, ez kb. 10-15 perc lehetett, ráteszem a
kanna tetejét.
600 W- on 5
percig főzöm. A kikapcsolt mikróban 3-5 percig pihentetem, majd rúd mixerrel
pürésítem. Nem muszáj, de mi így jobban szeretjük a dzsemeket.
Kis üvegekbe
töltöm, lezárom, majd 5 percre fejre állítom az üvegeket.
Visszaforgatás
után mehetnek is a helyükre, és majd ott kihűlnek.
Aki édesebben
szereti, természetesen tegyen több cukrot nyugodtan. Így eléggé pikáns dzsemet
kaptam, de nagyon finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése