2013. augusztus 3., szombat

Csemegekukorica mikróban

A nyár egyik kedvence a főtt kukorica.  Egy egyszerű módja az elkészítésnek, ha betesszük a mikróba és megfőzzük.
Ehhez nekem nagy segítség a MikroGourmet edényem.



Egyszerűen csak tisztítás után belerakom a kukoricát a Gőzbázisba.

A Vizes Tálcába teszünk 4 dl vizet, ráhelyezzük a gőzbázist. Lefedjük az edényt a tetejével és betesszük a mikróba.







Kétszer 10 percig pároljuk a kukoricát, majd a kikapcsolt mikróban még 5 percig pihentetjük.











Megjegyzés: Mivel nem mindenkinek van még ilyen szuper mikrós edénye, az a következőképpen is készítheti a kukoricát a mikróban:
Végy egy darab sütőpapírt (mikróhoz lehet kapni külön), tegyél rá egy kevés vajat, tegyél rá egy cső kukoricát, jól csomagold be, és így főzd a mikróban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése