Hozzávalók:
- 1, 2 kg körte tisztán a magháza nélkül
- 1, 5-2 cm-es friss gyömbér
- 1 fiola citrom aroma
- 2 cs 100%-os citromlé
- 2 mk cukrozott citromhéj
- 35 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 db csillagánizs
- 1 cs Dr. Oetker dzsemfix 3:1
Elkészítés:
A körtéinket
megszabadítjuk a magházától, én ezt az almavágóval végeztem el.
A szeleteket
ezután még kettévágtam és betettem egy Tupperware Mikrós edénybe
(bármelyik jó, ami megvan éppen, de akár egy jénai is megfelel).
Rálocsoltam a
citromleveket és ráöntöttem az 1 dl vizet. Lefedve 600 W- on 8 perc alatt
puhára főztem.
Mikróból kivéve
hozzáadtam a megtisztított, apróra vágott gyömbért, és a cukrozott citromhéjat
és botmixerrel pürésítettem a körtét.
A kimért cukrot,
a dzsemfixet beleöntöttem a pürébe, elkevertem. Hozzáadtam az őrölt fahéjat és
a csillagánizst. Jól elkevertem és 10 percig hagytam állni, közben néha
átkeverve, hogy a cukor elolvadjon.
Ezután lefedve,
600 W- on 5 percig főztem.
Kivéve a mikróból,
hozzáadtam a fiola citrom aromát, jól elkevertem és a VIXI Ezüst
mosogatókendővel elmosott üvegekbe belemertem. Lezártam az üvegeket, 5
percre fejre állítottam, majd miután visszaforgattam, végleges helyükre tettem
kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése