2019. március 21., csütörtök

Gombapörkölt mikrós kuktában


Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 nagy vagy 2 kisebb vöröshagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 1 tk ketchup
  • 1 tk mustár
  • 1,5 tk pirospaprika
  • fél dl olaj
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk és késes aprítóban apróra vágjuk.
Az olajat a kuktába tesszük. Erre rátesszük a hagymát, fűszereket. Jól összekeverjük.
A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
A paprikás pörkölt alaphoz adjuk. Összekeverjük.

Lezárjuk a kuktát, betesszük a mikróba.
750 W-on 15 percig főzzük.
Mikor a mikró lejárt, hagyjuk pihenni a kuktát, majd kinyitjuk és már kész is vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése