Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db tojás
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
Díszítéshez:
- banán, kivi vagy tetszőlegesen bármilyen friss gyümölcs
Zseléhez:
- 1 cs. Haas eper ízű gyümölcskocsonyapor
- 3 dl hideg víz
Elkészítés:
A tojásokat
robotgéppel jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a felolvasztott
vajat.
A gyümölcstorta
formát, vajjal megkenjük, lisztezzük. Beleöntjük a piskóta masszát.
A
gyümölcsöket felszeleteljük és kidíszítjük vele a torta tetejét.
Közben a mikrohullámú
sütőt beállítjuk a légkeverésre, és előmelegítjük 175 fokra.
Mikor jelez
a mikró, betesszük a süteményt sülni.
A tortánkat
tűpróbáig sütjük, ez most nálam 43 perc volt.
A végére a
közepe igen csak feljött a tortának, de no para.
Kivettem a
mikróból, beliszteztem a tetejét és a kerek fa vágódeszkát ráhelyeztem a
sütire. Erre pedig éppen kéznél volt az öntöttvas edényem azt tettem rá súlynak. 5 perc alatt lenyomattam a sütit. Lehet
súlynak természetesen akár 2-3 kg lisztet vagy cukrot pakolni a deszkára, az is
lenyomja.
Ezután
hagytam teljesen kihűlni a tortát.
A
gyümölcskocsonyát elkészítettem a tasakon levő utasítás szerint. Ráöntöttem a
tortára, ami aztán pillanatok alatt megdermedt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése