Hozzávalók:
- kb. 12-20 dkg színes (zöldséges) orsó tészta
- maradék leveshús
- 2-3 ek majonéz
- 1 kis dobozos tejföl
- késhegynyi fehér bors
- 1 kis fej lila hagyma
- egy darabka paprika
- 1 paradicsom
- só
- víz
Elkészítés:
A tésztát készítjük el először. Kifőzzük, langyosra hűtjük. A tészta főzővízébe sót és kis olajat tettem.
Én mikróban főztem a tésztát 650 W-on 9 percig, majd megkevertem és újabb 4 percig főztem.
Ezután 5 percet hagytam még pihenni, majd a maradék vizet a tésztafőző edény tetejének segítségével leszűrtem. Félretettem hűlni.
Amíg a tészta hűl, addig kikevertem a tartármártást a tejfölből és a majonézből, amibe kerül őrölt fehérbors.
Megpucoltam a hagymát és vékonyra szeltem. Paradicsomot is vékonyra leszeltem, a paprikát pedig apró kockákra vagdaltam.
A zöldségeket belekevertem a mártásba.
A levescsontról lefejtett húst is kicsit összevagdaltam, majd a mártásba került ez is.
Jól összekevertem.
Mikor a tészta épp hogy csak langyos volt már. azt is a tálba öntöttem.
Még egyszer jól átkevertem az egészet. Megkóstoltam és ízlés szerint fűszereztem még kis sóval és borssal.
Lezártam tálat és hűtőbe tettem a tésztasalátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése