Hozzávalók:
- 10-12 db paprika
- 6 szem kis paradicsom
- 1 nagyobbacska vöröshagyma
- 1 dl rizs
- 1 dl víz
- só
- bors
- vegeta (el is hagyható)
- 1,5 tk pirospaprika
- füstölt kolbász (ízlés szerint)
- 2 ek olaj
Elkészítés:
Az olajat
belerakom a kuktába. Rászeletelem a paprikát.
A paradicsomot
én lassú présen engedtem át, de lehet passzírozni is vagy csak beledarabolni.
Ki hogy szeretné.
A hagymát
késes aprítóban daráltam össze.
Mindent a kuktába raktam. Hozzáöntöttem a
rizst, felkarikázott kolbászt, a fűszereket, és a vizet.
Jól
összekevertem, majd zártam a kuktát.
Mikrohullámú
sütőben 750 Watton 25 percig főztem.
Mikor
kikapcsolt a mikró, hagytam 5 percig pihenni, majd kinyitottam. Összekevertem,
és üvegeztem.
Intelligens
kuktában kézi beállításon 5 perc alatt kidunsztoltam. Mivel a lecsó forró, így
a kuktába is meleg víz került, nehogy szétrobbanjanak az üvegek a hideg víz
miatt.
Dunsztolásnál
megközelítőleg mindig olyan hőfokú vizet teszünk a dunsztoló edénybe, amilyen
hőfokú a tartósítani kívánt élelmiszer.
Miután a
kukta leengedte a gőzt, levettem a tetejét, kiszedtem az üvegeket. Felcímkéztem
és mehetnek a polcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése