2019. január 23., szerda

Tejszínes csirkemell szeletkék tészta körettel



Hozzávalók:
  • 2 db csirkemell
  • 3 ek fokhagymás olaj (saját készítésem)
  • 1 ek csirkés delikát
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 1 mk-nyi csirke fűszerkeverék
  • 1 mokkás csészényi víz (1 dl)

Mártáshoz/ habaráshoz:
  • 1,5 dl kókusz-rizs tejszín (saját készítés) vagy főzőtejszín
  • 2 tk liszt

Tészta:
  • 25 dkg csavart vagy csőtészta
  • víz
  •        
  • 1 ek olaj

Elkészítés:
A csirke mellett kis szeletekre vágjuk. Belerakjuk egy mikrózható edénybe.
Hozzáadjuk a fűszereket, olajat, vizet.



750 W-on 15 percig lefedve főzzük, félidőben egyszer megkeverjük.

Gyorsabb volt a mikró, mint a telefonom, így nem a 15 perc látszik.

Amíg készül a hús, a tejszínt simára keverjük a liszttel.


Mikor megfőtt a hús, hozzáöntjük a mártást, összekeverjük.
750 W-on, 4 perc alatt összeforraljuk, tető nélkül.

Itt ügyesebb voltam, nem kapcsoltam be a mikrót és úgy fotóztam.

Mikor kész, kivesszük a mikróból, lefedjük az edényt és hagyjuk pihenni az ételt.

Amíg pihen a tejszínes hús, kifőzzük szintén a mikróban a tésztát.
Nekem erre van mikrós tésztafőző edényem is.
Beleöntjük a tésztát az edénybe. Teszünk rá sót és olajat, majd felöntjük a jelig a vízzel.
Összekeverjük, és tető nélkül betesszük a mikróba, 750 W-ra és 15 percre állítjuk a mikrót.
Miután megfőtt a tészta, az edény tetejének segítségével leszűrjük róla a megmaradt vizet.


Átkeverjük és készen is vagyunk. Leöblíteni nem szabad a tésztát, mert akkor a sikér tartalma elveszik.
Ezután tálalhatunk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése