Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 3 ek fokhagymás olaj (saját készítésem)
- 1 ek csirkés delikát
- őrölt bors
- majoránna
- 1 mk-nyi csirke fűszerkeverék
- 1 mokkás csészényi víz (1 dl)
Mártáshoz/ habaráshoz:
- 1,5 dl kókusz-rizs tejszín (saját készítés) vagy főzőtejszín
- 2 tk liszt
Tészta:
- 25 dkg csavart vagy csőtészta
- víz
- só
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A csirke
mellett kis szeletekre vágjuk. Belerakjuk egy mikrózható edénybe.
Hozzáadjuk
a fűszereket, olajat, vizet.
750 W-on 15
percig lefedve főzzük, félidőben egyszer megkeverjük.
Gyorsabb volt a mikró, mint a telefonom, így nem a 15 perc látszik. |
Amíg készül
a hús, a tejszínt simára keverjük a liszttel.
Mikor
megfőtt a hús, hozzáöntjük a mártást, összekeverjük.
750 W-on, 4
perc alatt összeforraljuk, tető nélkül.
Itt ügyesebb voltam, nem kapcsoltam be a mikrót és úgy fotóztam. |
Mikor kész,
kivesszük a mikróból, lefedjük az edényt és hagyjuk pihenni az ételt.
Amíg pihen
a tejszínes hús, kifőzzük szintén a mikróban a tésztát.
Nekem erre
van mikrós tésztafőző edényem is.
Beleöntjük
a tésztát az edénybe. Teszünk rá sót és olajat, majd felöntjük a jelig a
vízzel.
Összekeverjük,
és tető nélkül betesszük a mikróba, 750 W-ra és 15 percre állítjuk a mikrót.
Miután
megfőtt a tészta, az edény tetejének segítségével leszűrjük róla a megmaradt
vizet.
Átkeverjük
és készen is vagyunk. Leöblíteni nem szabad a tésztát, mert akkor a sikér
tartalma elveszik.
Ezután
tálalhatunk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése