Hozzávalók:
- 1 szelet szalonna darabolva
- 1 kis darabka füstölt kolbász darabolva
- 1 mk olaj
- 3 db tojás
- csipetnyi só
Elkészítés:
A szalonnát, kolbászt és a kis olajat a mikrós delikátba teszem (ennek híján egy lapos jénai is megfelel, aminek van teteje).
Lefedem az edényt, 650 W-on 2 perc alatt üvegesre párolom a szalonnát. Én nem szeretem, ha feketére van pirítva és füstölög.
Amíg készül a szalonna és a kolbász, addig a tojást beleteszem a mix-fixbe egy csipetnyi sóval (több nem kell, mert a szalonna is sós).
Mikor lejár a mikró, kiveszem az edényt a szalonnára öntöm a felrázott (felvert) tojást. Kicsit összekeverem.
Lefedem újra az edényt és 650 W-on 2 percig "sütöm".
Szépen egyben kivehető a mikrós delikátból a kész szalonnás-kolbászos tojás.
Zsemlével vagy kenyérrel fogyasztom és hozzá egy pohár forró málnás teát ittam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése