Alap recept hozzávalói:
- 30 dkg darált hús
- 80 dkg burgonya
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 cs. Maggi tepsis-húsos burgonya alap
- 1 dl tejszín
- 2 ek olaj
- 4 dl víz
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajon
megpirítjuk a darált húst.
Közben meghámozzuk
a burgonyát. Egy kis tepsi aljára tesszük a karikára szelt burgonyát. Erre
elterítjük a darált húst.
A Maggi
alaphoz hozzáadjuk a vizet, tejszínt és a sót, csomómentesre elkeverjük.
Ráöntjük a
tepsiben levő húsos burgonyára úgy, hogy egyenletesen kerüljön a szószból
mindenhova.
Tetejére
ráreszeljük a sajtot.
200 fokon
(légkeverésnél 180 fok) 50-0 percig sütjük.
Az én
variációm annyiban különbözik, hogy volt még maradék laska gombám itthon, azt is
a húsra rakosgattam, és úgy öntöttem le a szósszal, majd reszeltem rá a sajtot.
Meleg
levegős mikrómban készítettem el az ételt.
A mikrót
előmelegítettem 180 fokra. Mikor eléri a kívánt hőfokot a mikró, akkor sípol és
kiírja, hogy tegyem be az ételt.
Így
sütöttem az UltraPro edényben 50 percig lefedve a mai ebédünket.
Mivel
ketten vagyunk a kislánnyal, én csak fél adagot készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése