Hozzávalók:
- 2 db csemegeuborka
- 50 dkg gomba vagy szeletelt gombakonzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna vagy 1 ek sertészsír
- 1 teáskanál liszt
- 1 dl tejföl
- petrezselyem
- bors
- só
- csipetnyi cukor
- fokhagyma (aki szereti, de kihagyható)
- 1 mk fűszerpaprika
Elkészítés:
Az apróra vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában
vagy a sima zsírban üvegesre fonnyasztom a hagymát, 600 W-on 2 perc alatt.
Beleteszem a nagyobbra kockázott gombát, ízesítem sóval,
borssal, pici cukorral, megszórom a fűszerpaprikával és összekeverem.
Visszateszem a mikróba, és szintén 600 W-on 10 perc alatt
készre főzöm.
Ezután beleteszem a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát.
Én konzervből készítettem, és amikor a gomba megfőtt, és
hozzátettem az uborkát is,utána hozzáadtam a konzerv levét is, és összeforraltam, 2
perc alatt szintén 600 W-on.
Kiveszem a mikróból, átkeverem és 2-3 percig hagyom pihenni.
Pár perc pihenés után megszórom kevés liszttel, majd
ráteszem a tejfölt.
Átforralom, majd megszórom a vágott petrezselyemmel. Sült
burgonyával vagy párolt rizzsel nagyon finom.
Aki szereti tehet frissen is tejfölt még rá tálaláskor.
Rizs készítése a mikróban:
http://www.youblisher.com/p/240305-mikros_rizsfozo_edeny/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése