2013. június 29., szombat

Paprikás pulykamell filé cukkínivel és gombával

Hozzávalók:
  • 400 gr. pulykamell filé
  • 600 gr. cukkíni és gomba vegyesen
  • 1 tojássárgája
  • 30 ml víz
  • 4 tk. zsemlemorzsa
  • 2 tk. reszelt sajt
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 30 ml tejszín
  • 5 ml só
  • 400 ml víz a MikroGourmet aljába

Elkészítés:
A tojássárgáját felverjük a 30 ml vízzel egy TW Kristály Tálkában. Egy nagyobb TW Kristály Tálba összekeverjük a Konyhaművész reszelőn lereszelt sajtot, a paprikát és a sót.

A MikroGourmet tálcájába beleöntünk 400 ml vizet. Ráhelyezzük a Gőz Bázist.

A cukkinit hámozás nélkül kb. fél cm-es szeletekre vágjuk és körbe kirakjuk vele a MikroGourmet Gőz Bázisát. A gombát megpucoljuk és félbe vágva, a Gőz Bázis közepére rakjuk. Rátesszük a Pároló Tálcát.

A hús szeleteket megforgatjuk a tojásban, majd a zsemlemorzsás mixben, úgy, hogy mindenhol befedje a húsokat. A bebundázott szeleteket a Pároló Tálcára helyezzük.


Lefedjük az edényünket a tetejével és 600 Watton a mikrohullámú sütőben 25 percig pároljuk az ételt. Miután elkészült még 5 percig pihentetjük az edényben. 





Ezután a zöldségeket átszedjük a Mediterrán Tálba, meglocsoljuk tejszínnel és ráfektetjük a húsokat.












Mikrós Rizsfőzőben elkészítjük hozzá a párolt rizst, melynek a készítését a következő linken olvashatjátok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése