Hozzávalók:
- 400 gr. pulykamell filé
- 600 gr. cukkíni és gomba vegyesen
- 1 tojássárgája
- 30 ml víz
- 4 tk. zsemlemorzsa
- 2 tk. reszelt sajt
- 1 tk. őrölt pirospaprika
- 30 ml tejszín
- 5 ml só
- 400 ml víz a MikroGourmet aljába
Elkészítés:
A tojássárgáját
felverjük a 30 ml vízzel egy TW Kristály
Tálkában. Egy nagyobb TW Kristály Tálba összekeverjük a
Konyhaművész reszelőn lereszelt sajtot, a paprikát és a sót.
A MikroGourmet tálcájába beleöntünk 400
ml vizet. Ráhelyezzük a Gőz Bázist.
A cukkinit hámozás
nélkül kb. fél cm-es szeletekre vágjuk és körbe kirakjuk vele a MikroGourmet Gőz Bázisát. A gombát
megpucoljuk és félbe vágva, a Gőz Bázis
közepére rakjuk. Rátesszük a Pároló
Tálcát.
A hús szeleteket
megforgatjuk a tojásban, majd a zsemlemorzsás mixben, úgy, hogy mindenhol
befedje a húsokat. A bebundázott szeleteket a Pároló Tálcára helyezzük.
Lefedjük az
edényünket a tetejével és 600 Watton a mikrohullámú sütőben 25 percig pároljuk
az ételt. Miután elkészült még 5 percig pihentetjük az edényben.
Ezután a
zöldségeket átszedjük a Mediterrán Tálba,
meglocsoljuk tejszínnel és ráfektetjük a húsokat.
Mikrós Rizsfőzőben elkészítjük hozzá a párolt rizst, melynek a készítését a következő linken olvashatjátok:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése