2013. június 5., szerda

Sertéspörkölt szarvacska tésztával

Hozzávalók:
  • 500 gr sertéscomb kockázva
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • 1 ek zsír
  • 1 mk piros fűszerpaprika
  • 1 dl víz

Tésztához:
  • 50 dkg szarvacska vagy tetszés szerinti tészta
  • víz
  • 1 mk só
  • 1 ek olaj

Elkészítés:





A hagymát megpucoljuk, aprítjuk.
A zsírt a mikrós edényünkbe tesszük és 600 W- on 1-2 perc alatt, megolvasztjuk. Beletesszük az aprított hagymát. 3 percre betesszük a mikróba.
Miután kivettük, sózzuk, rátesszük a fokhagymát, ráöntjük a vizet, és lefedve 8 percig pároljuk.









Közben felaprítjuk a paprikát és a paradicsomot.

Miután a hagyma megpárolódott, rátesszük a húst, a fűszereket, paprikát, paradicsomot, fűszerpaprikát.






Lefedjük az edényt és 600W-on 2 x 12, 5 percig főzzük.

Első idő letelte után megkeverjük, és ha esetleg szükséges kis vizet adunk hozzá. Nekem erre nem volt szükség.










Visszatesszük a mikróba és a másik 12, 5 perc alatt készre főzzük.
Átkeverjük, és lefedve pihentetjük 5-10 percet.






Ezután megfőzzük a szarvacska tésztát.

A tésztafőzőbe beleöntjük a tésztát. Rászórjuk a sót, majd a maximum jelig felöntjük vízzel. Átkeverjük.

600W-on 12 percig főzzük fedő nélkül. Megkeverjük, és kb. 8 perc alatt, készre főzzük.






Rátesszük az edényre a tetejét, és a szűrőnyílás segítségével leöntjük a vizet a tésztáról.

1 ek olajat locsolunk rá, átkeverjük és a megfordított tetővel tálalásig melegen tartjuk.




Tupperware termékek, amiket a főzés során használtam:
  • Magas Turbó Aprító
  • Kerek UltraPro edény Fedővel
  • Mikrós Tésztafőző Edény


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése