Hozzávalók:
- 500 gr sertéscomb kockázva
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- majoránna
- 1 ek zsír
- 1 mk piros fűszerpaprika
- 1 dl víz
Tésztához:
- 50 dkg szarvacska vagy tetszés szerinti tészta
- víz
- 1 mk só
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A hagymát
megpucoljuk, aprítjuk.
A zsírt a mikrós
edényünkbe tesszük és 600 W- on 1-2 perc alatt, megolvasztjuk. Beletesszük az
aprított hagymát. 3 percre betesszük a mikróba.
Miután kivettük,
sózzuk, rátesszük a fokhagymát, ráöntjük a vizet, és lefedve 8 percig pároljuk.
Közben
felaprítjuk a paprikát és a paradicsomot.
Miután a hagyma
megpárolódott, rátesszük a húst, a fűszereket, paprikát, paradicsomot,
fűszerpaprikát.
Lefedjük az
edényt és 600W-on 2 x 12, 5 percig főzzük.
Első idő letelte
után megkeverjük, és ha esetleg szükséges kis vizet adunk hozzá. Nekem erre nem
volt szükség.
Visszatesszük a
mikróba és a másik 12, 5 perc alatt készre főzzük.
Átkeverjük, és
lefedve pihentetjük 5-10 percet.
Ezután megfőzzük
a szarvacska tésztát.
A tésztafőzőbe
beleöntjük a tésztát. Rászórjuk a sót, majd a maximum jelig felöntjük vízzel.
Átkeverjük.
600W-on 12 percig
főzzük fedő nélkül. Megkeverjük, és kb. 8 perc alatt, készre főzzük.
Rátesszük az
edényre a tetejét, és a szűrőnyílás segítségével leöntjük a vizet a tésztáról.
1 ek olajat
locsolunk rá, átkeverjük és a megfordított tetővel tálalásig melegen tartjuk.
Tupperware termékek, amiket a főzés során használtam:
- Magas Turbó Aprító
- Kerek UltraPro edény Fedővel
- Mikrós Tésztafőző Edény
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése