Hozzávalók:
- 1 kg érett kivi
- 28 dkg cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk Dr. Oetker vanília aroma vagy 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Elkészítés:
A kiviket nagyon
vékonyan meghámozzuk, majd a 2, 5 l-es Kerek UltraPro vagy a régebbi
UltraPlusz Edénybe kockázzuk.
A cukrot
elkeverjük a dzsemfixáló porral, és a kivire öntjük. Jól elkeverjük és hagyjuk
állni, hogy a cukor olvadjon, és a kivi levet engedjen. Többször
megkevergetjük.
A kezeletlen
citromot megmossuk, héját lereszeljük, majd kifacsarjuk a levét is. Ezt most
is, mint mindig a Konyhagyöngye segítségével készítettem elő.
Amikor a cukor
elolvadt a kivin, ráteszem az edényre a tetejét és beteszem a mikróba.
600 W- on 10
percig főzöm, közben egyszer megkeverem. Miután letelt a 10 perc, átkeverem a
dzsemet, és fedő nélkül visszateszem a mikróba. Szintén 600 W- on 5 perc alatt
készre forralom, közben most is egyszer átkeverem.
Mikor elkészült,
leszedem az esetlegesen keletkező habot. Nekem talán 1 evőkanálnyi lett csak
rajta.
Belekeverem a
citrom héját, levét és a vanília aromát.
Jól kimosott,
csírátlanított üvegekbe töltöm, lezárom, és 10 percre fejre állítom az
üvegeket, hogy a tető vákumozódjon.
Végleges helyükre
teszem, miután visszaforgattam, és ott hagyom kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése