Hozzávalók:
- 80 dkg gomba
- diónyi kókusz olaj/zsír
- 1 közepes fej vöröshagyma (15 dkg)
- 2 dkg liszt
- 1 tk. ketcup
- só
- bors
- fűszerpaprika
- 2 ek víz
- 1 dl víz
Elkészítés:
A gombát a TW Konyhai késsel megpucoljuk,
felszeleteljük.
A hagymát is
megpucoljuk, négyfelé vágjuk és beletesszük a Turbó Aprítóba és aprítjuk, ízlés szerinti nagyságra.
Az 1,75 l-es MikroPluszba beletesszük a
kókuszzsírt és a hagymát. Lefedjük az edényt és 600 W-on 3-4 percig pároljuk a
hagymát, közben 2-szer megkeverjük.
Fűszerpaprikával
megszórjuk és 2 ek vizet adunk hozzá. Összekeverjük. Visszatesszük a mikróba a
lefedett edényt és 30 mp-ig összemelegítjük.
Rátesszük a
felszeletelt gombát, fűszerezzük. Figyeljünk a fűszerezéssel, mert a mikróban
készült ételekhez fele mennyiségű fűszer elegendő, mint a hagyományos főzésnél.
Lefedve 600 W-on
6-8 percig pároljuk, közben egyszer megkeverjük.
Liszttel
meghintjük, kb. 1 dl vizet öntünk alá. Összekeverjük, és 2 percre visszatesszük
a mikróba a pörköltünket.
Tálalás előtt a
mikróban készült ételeket lefedve 5 percig pihentetjük.
Rizs körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése