2013. június 29., szombat

Gombapörkölt MikroPlusz edényben


Hozzávalók:
  • 80 dkg gomba
  • diónyi kókusz olaj/zsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma (15 dkg)
  • 2 dkg liszt
  • 1 tk. ketcup
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 2 ek víz
  • 1 dl víz

Elkészítés:
A gombát a TW Konyhai késsel megpucoljuk, felszeleteljük.
A hagymát is megpucoljuk, négyfelé vágjuk és beletesszük a Turbó Aprítóba és aprítjuk, ízlés szerinti nagyságra.
Az 1,75 l-es MikroPluszba beletesszük a kókuszzsírt és a hagymát. Lefedjük az edényt és 600 W-on 3-4 percig pároljuk a hagymát, közben 2-szer megkeverjük.
Fűszerpaprikával megszórjuk és 2 ek vizet adunk hozzá. Összekeverjük. Visszatesszük a mikróba a lefedett edényt és 30 mp-ig összemelegítjük.
Rátesszük a felszeletelt gombát, fűszerezzük. Figyeljünk a fűszerezéssel, mert a mikróban készült ételekhez fele mennyiségű fűszer elegendő, mint a hagyományos főzésnél.
Lefedve 600 W-on 6-8 percig pároljuk, közben egyszer megkeverjük.
Liszttel meghintjük, kb. 1 dl vizet öntünk alá. Összekeverjük, és 2 percre visszatesszük a mikróba a pörköltünket.
Tálalás előtt a mikróban készült ételeket lefedve 5 percig pihentetjük.

Rizs körettel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése