Hozzávalók:
- ½ kg túró
- 5 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek liszt + a gyümölcs beforgatásához
- 7 dkg vaj + plusz a tál kikenéséhez
- 25 dkg eper
Elkészítés:
A túrót, és a
tojásokat beletesszük a Konyhai Mindenttudóba, amibe előzőleg a kést
helyeztük el és összetörjük a túrót.
Kicseréljük a
kést a keverőlapátra, és a túróhoz adjuk a cukrot, vaníliás cukrot.
A citrom
héját lereszeljük a Konyhagyöngyén. Elkeverjük ezekkel is.
Ezután a mikróban
megolvasztott vajat és a lisztet is hozzáadva, újra jól elkeverjük a túrós
masszát.
Egy tűzálló
sütőtálat kivajazunk.
Beleöntjük a
túrós massza felét.
A megmosott epret
daraboljuk, majd kevés lisztben megforgatjuk.
Kirakjuk az
eperrel a túrót.
Ráöntjük a massza
másik felét.
600 W- on 23
percig sütjük a túrópudingot. Kikapcsolt mikróban 10 percet pihentetjük.
(700 W- on 15 per
+ a kikapcsolt mikróban 10 percet pihentetjük)
Mivel ki kellett kapcsolnom a mikró forgó tányérját, kétszer fordítottam a sütőedényen egy negyedfordulatnyit.
Ezután tálalható.
Melegen és hidegen is egyaránt finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése