2013. július 23., kedd

Ázsiai húsgombóc

Hozzávalók:
  • 350 gr darált sertéshús
  • 60 gr főtt rizs
  • 1 szál zöldhagyma
  • 15 ml gyömbérpor
  • 1 sárgarépa
  • 30 ml szójaszósz
  • 60 ml kukoricaliszt
  • kevés cukor
  • bors

Elkészítés:


A sárgarépát megpucoljuk a Zöldséghámozóval, majd a Konyhaművész Julién szeletelőjével szeleteljük. 

A hagymát Turbó Aprítóval feldaraboljuk.

A 3,5 l-es Konyhaművész Keverőtálban az összes hozzávalót összekeverjük, majd 12-14 gombócot formálunk belőle.




A MikroGourmet Gőz Bázisába helyezzük a gombócokat. A Vizes Tálcát megtöltjük 4 dl vízzel, erre ráhelyezzük a gombócokkal a Gőz Bázist. Lefedjük a Tetővel és 25 percig pároljuk.

Miután elkészült, állni hagyjuk 5 percig, majd tálaljuk.






Rizs köret illik hozzá, amit a Mikrós Rizsfőzőben készíthetünk el a következő képpen:

Elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
  • Konyhaművész Kézvédős Szeletelő Julién betéttel
  • TW Új Generációs Konyhai Kés
  • Zöldséghámozó
  • Konyhaművész Tál
  • MikroGourmet
  • Mikrós Rizsfőző
  • Konyhaművész Mérő Kancsó 0,5 l-es
  • Turbó Aprító
  • Mérőkanalak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése