Hozzávalók:
- 7 szelet csirkemell
- 6 ek natúr joghurt
- frissen őrölt vegyes bors
- fél fej vöröshagyma
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- kb. 60 dkg újkrumpli
- 20 dkg kelbimbó
- só
Elkészítés:
A joghurtot
beletesszük egy mély Új Hullám tányérba, frissen őrölt borssal
fűszerezzük. Jól elkeverjük.
A MikroGourmet
Tálcájába 3 dl vizet öntünk. Rátesszük a Gőz Bázist, és ebbe rakjuk
a megtisztított, kockára vágott krumplit és a kelbimbót. Kicsit összekeverjük.
Ez fölé kerül a Pároló
Tálca. A hússzeleteket megforgatjuk a borsos joghurtban, és a Pároló
Tálcára tesszük. Rászeleteljük a vöröshagymát és megszórjuk apróra vágott
fokhagymával.
Az edényt
lezárjuk a tetővel.
Mikróba tesszük
és 600 W- on 2 x 20 percig főzzük. Az első 20 perc után ellenőrizzük az étel
állagát. Lehetséges, hogy ha mondjuk sárga krumplival dolgozunk, nem is kell a
második 20 perc, csak mondjuk a fele. Krumplija válogatja!
Amikor elkészült,
a kikapcsolt mikróban még pihentetjük az ételt 8 percig.
Tálaláskor
sózzuk!!
Megszórhatjuk
vágott petrezselyemmel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése