2013. július 7., vasárnap

Joghurtos csirkemell párolt burgonyával és kelbimbóval

Hozzávalók:
  • 7 szelet csirkemell
  • 6 ek natúr joghurt
  • frissen őrölt vegyes bors
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • kb. 60 dkg újkrumpli
  • 20 dkg kelbimbó
  •  

Elkészítés:
A joghurtot beletesszük egy mély Új Hullám tányérba, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Jól elkeverjük.

A MikroGourmet Tálcájába 3 dl vizet öntünk. Rátesszük a Gőz Bázist, és ebbe rakjuk a megtisztított, kockára vágott krumplit és a kelbimbót. Kicsit összekeverjük.

Ez fölé kerül a Pároló Tálca. A hússzeleteket megforgatjuk a borsos joghurtban, és a Pároló Tálcára tesszük. Rászeleteljük a vöröshagymát és megszórjuk apróra vágott fokhagymával.

Az edényt lezárjuk a tetővel.

Mikróba tesszük és 600 W- on 2 x 20 percig főzzük. Az első 20 perc után ellenőrizzük az étel állagát. Lehetséges, hogy ha mondjuk sárga krumplival dolgozunk, nem is kell a második 20 perc, csak mondjuk a fele. Krumplija válogatja!

Amikor elkészült, a kikapcsolt mikróban még pihentetjük az ételt 8 percig.

Tálaláskor sózzuk!!
Megszórhatjuk vágott petrezselyemmel is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése