Halleluja!
Utolsó 55 dkg sárgabarackom. A fán több mint 200 kg barack volt. Egy darabig
számoltam, de aztán meguntam a kilók számolgatását.
Mandulás
kajszilekvár
Hozzávalók:
55 dkg
sárgabarack
25 dkg cukor
½ cs Haas
lekvárzselésítő 1: 1 (amennyiben sűrűbbre szeretnénk, mehet bele az egész csomag)
1 fiola mandula
aroma
½ citrom leve
Elkészítés:
A barackot
kimagozzuk és rúdmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a 2 l-es MikroPlusz
vagy MikroPro Edényünkbe. Hozzáadjuk a cukrot és a lekvárzselésítőt.
Elkeverjük, és
750 W- on 5 perc alatt készre főzzük, félidőben egyszer megkeverve.
Mikor elkészült
belekeverjük a mandulaaromát és a citrom levét. Azonnal csírátlanított üvegbe
öntjük.
Lezárjuk az
üveget, fejre állítjuk 5 percre, majd visszafordítjuk, és végleges helyére
tesszük a kész lekvárt, és ott hagyjuk kihűlni.
ez nagyon jól hangzik....amint lesz alkalmam , ki fogom próbálni...."céledény" beszerzése köv.
VálaszTörlés