Hozzávalók:
- 400 gr csirkemell filé
- 200 gr szeletelt póréhagyma
- 6-8 szelet cukkini
- 4 karfiol rózsácska
- 1 tojássárgája
- 4 tk. zsemlemorzsa
- 1 tk. őrölt paprika
- 30 ml tejszín
- 5 ml só (1tk.)
Elkészítés:
A tojássárgáját
felverjük 30 ml vízzel egy kristály kis tálkában. Egy másik kis tálkában
összekeverjük a zsemlemorzsát, sót, pirospaprikát.
A MicroGourmet Vizes tálcájába (4) 400 ml vizet öntünk.
Ráhelyezzük a Gőzbázist (3), ebbe
tesszük a felszeletelt póréhagymát. Szélét körbe rakjuk 1 cm vastagra szelt
cukkinival, majd középre helyezzük a rózsáira szedett karfiolt.
Rátesszük az
edény, következő részét a Pároló tálcát
(2).
A csirkemelleket
hosszában kettévágjuk, belemártjuk a tojássárgájába, majd megforgatjuk a
zsemlemorzsás keverékben. A szeleteket a Pároló
tálcára (2) helyezzük.
Az edényt lezárjuk
a tetejével (1).
Betesszük a
mikróba. 800 Watton 25 percig pároljuk. (600 Watton 30 perc). Miután
megpárolódott az ételünk 5 percig állni hagyjuk a kikapcsolt mikróban.
Ezután a Mediterrán Tálba rendezzük a
zöldségeket, rálocsoljuk a tejszínt, majd szépen rárakjuk a hús szeleteket.
Tipp: A zsemlemorzsás keverékhez tehetünk reszelt parmezán sajtot, szezám
magot, diót, kókuszt, stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése