2013. július 8., hétfő

Paprikás csirkemell filé zöldség körettel

Hozzávalók:
  • 400 gr csirkemell filé
  • 200 gr szeletelt póréhagyma
  • 6-8 szelet cukkini
  • 4 karfiol rózsácska
  • 1 tojássárgája
  • 4 tk. zsemlemorzsa
  • 1 tk. őrölt paprika
  • 30 ml tejszín
  • 5 ml só (1tk.)

Elkészítés:

A tojássárgáját felverjük 30 ml vízzel egy kristály kis tálkában. Egy másik kis tálkában összekeverjük a zsemlemorzsát, sót, pirospaprikát.

A MicroGourmet Vizes tálcájába (4) 400 ml vizet öntünk. Ráhelyezzük a Gőzbázist (3), ebbe tesszük a felszeletelt póréhagymát. Szélét körbe rakjuk 1 cm vastagra szelt cukkinival, majd középre helyezzük a rózsáira szedett karfiolt.

Rátesszük az edény, következő részét a Pároló tálcát (2).
A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, belemártjuk a tojássárgájába, majd megforgatjuk a zsemlemorzsás keverékben. A szeleteket a Pároló tálcára (2) helyezzük.






Az edényt lezárjuk a tetejével (1).
Betesszük a mikróba. 800 Watton 25 percig pároljuk. (600 Watton 30 perc). Miután megpárolódott az ételünk 5 percig állni hagyjuk a kikapcsolt mikróban.





Ezután a Mediterrán Tálba rendezzük a zöldségeket, rálocsoljuk a tejszínt, majd szépen rárakjuk a hús szeleteket.


Tipp: A zsemlemorzsás keverékhez tehetünk reszelt parmezán sajtot, szezám magot, diót, kókuszt, stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése