Hozzávalók:
- 80 dkg filézett csirkemell (lehet pulykamell, csirke, illetve filézett pulyka felső comb is)
- 20 dkg zöldborsó
- 3 dl tejszín
- só
- bors
- szerecsendió (őrölt)
- ételízesítő (ki milyent használ: Delikát, Maggi, Vegeta, stb.)
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
Elkészítés:
A húst az Új Generációs Henteskéssel apró
kockákra daraboljuk a TW Rugalmas
Vágólapon.
Az 1,75 l-es vagy a 2,25 l-es Mikropluszba
beletesszük az olajat és a húst. Fedő nélkül 750 W-on 5 perc alatt megpirítjuk.
Ezután ízesítjük a fűszerekkel és hozzáöntjük a zöldborsót is. Rátesszük az edényre a tetejét és szintén
750 W-on 10 percig pároljuk.
Ezután ráöntjük a Mix-Fix-ben összekevert lisztes
tejszínt. Lefedve további 5 percig készre pároljuk.
Tészta- vagy rizs
köret illik hozzá, amiket szintén elkészítünk a mikróban.
Figyelem: Amennyiben a mikrónkon nincs 750 Watt, csak mondjuk 600 Watt, akkor a
főzési időket arányosan kell emelni.
Rizs főzése mikróban: http://www.receptlap.hu/recept/rizs_fozes_mikros_rizsfozoben_6444?kat_id=23
Tésztafőzés mikróban:
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
- Új Generációs Henteskés
- TW Rugalmas Vágólap
- 1,75 l-es vagy a 2,25 l-es Mikroplusz
- Mesterfogás Keverőkanál
- Mix-Fix
- Só és Bors Őrlők
- Mikrós Rizsfőző
- Mikrós Tésztafőző
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése