Hozzávalók:
- 0, 5 kg csirkemell
- 1 ü 280 gr-os szeletelt gomba vagy 25 dkg friss csiperkegomba
- 2 dl tejszín
- 1 ek liszt
- bors,
- majoránna
- őrölt kömény
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 4 ek olaj
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 ek ketchup
- 1 tk mustár
Elkészítés:
A hagymát,
foghagymát apróra vágjuk a TurbóAprítóban.
Az olajat a MikroPlusz
2, 25 literes edénybe tesszük. Hozzáadjuk a hagymákat, és 600 W- on 1
percig pároljuk. Rátesszük pirosparikát, fűszereket, mustárt, ketchupot. Jól
elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet is. Átkeverjük, és
lefedve 600 W- on 8 percig főzzük. Ez alatt a hús, levet enged, és félig
megpuhul.
Ekkor a natúr
gombakonzervet a levével együtt hozzáöntjük, és újabb 8 percig együtt pároljuk
lefedve.
Kivesszük a
mikróból, átkeverjük, majd megszórjuk a liszttel, amit szintén elkeverünk.
Ezután hozzáöntjük a tejszínt, keverés után ugyancsak lefedve 2 perc alatt
összeforraljuk.
MikrósRizsfőzőben készült rizs körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése