2013. július 9., kedd

Tejszínes-gombás csirkemell ragu

Hozzávalók:
  • 0, 5 kg csirkemell
  • 1 ü 280 gr-os szeletelt gomba vagy 25 dkg friss csiperkegomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek liszt
  • bors,
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 ek ketchup
  • 1 tk mustár

Elkészítés:


A hagymát, foghagymát apróra vágjuk a TurbóAprítóban.

Az olajat a MikroPlusz 2, 25 literes edénybe tesszük. Hozzáadjuk a hagymákat, és 600 W- on 1 percig pároljuk. Rátesszük pirosparikát, fűszereket, mustárt, ketchupot. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet is. Átkeverjük, és lefedve 600 W- on 8 percig főzzük. Ez alatt a hús, levet enged, és félig megpuhul.




Ekkor a natúr gombakonzervet a levével együtt hozzáöntjük, és újabb 8 percig együtt pároljuk lefedve.

Kivesszük a mikróból, átkeverjük, majd megszórjuk a liszttel, amit szintén elkeverünk. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, keverés után ugyancsak lefedve 2 perc alatt összeforraljuk.

MikrósRizsfőzőben készült rizs körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése