Mikrós
krumplifőzelék
Hozzávalók:
- 1 kis fej hagyma
- 3 nagy krumpli
- 4 ek kókuszolaj
- 1 db babérlevél
- só
- vegeta v. delikát
- bors
- majoránna
- őrült kömény
- 1 kk pirospaprika
- 1 poh tejföl
- 3 dl víz
- 1 tk liszt
Elkészítés:
A hagymát,
fokhagymát megpucoljuk és a Turbó Aprítóban jó apróra, vágjuk.
Beletesszük a
MikroPlus edénybe a hagymákat, hozzáadjuk a kókuszolajt. 600 W- on 1,5 percig
pároljuk.
Megszórjuk
pirospaprikával, hozzáadjuk a fűszereket, és a Konyhaművész Kézvédős Szeletelővel felszelt krumplit.
Elkeverjük és
öntünk rá 2, 5 dl vizet. Lefedve 600 W- on 20 percig főzzük, közben 2-szer
megkeverjük.
Közben a
Mix-Fixbe beleöntjük a maradék vizet, ezután a tejölt és a lisztet. Jól
összerázzuk, és a kész krumplira öntjük. Lefedve visszatesszük a mikróba, és 3
perc alatt összeforraljuk.
Mikrós
pulykapörkölt
Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamell (ez szeleteléskor maradt meg nekem)
- 1 kis fej hagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 3 ek kókuszolaj
- só
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
- 1 kk mustár
- 1 kk ketchup
- 1 kk pirospaprika
- vegeta
Elkészítés:
A hagymát,
fokhagymát megpucolom és a TurbóAprítóban jó apróra vágom.
Beleteszem a MikroPlusz
edénybe, hozzáadom a kókuszolajt és 600 W- on 1 percig párolom, az edényt
lefedve.
Hozzáadom
a fűszereket, a húst.
Jól összekeverem és szintén lefedve 5 percig főzöm,
megkeverem, és ha szükséges, akkor most adok csak hozzá egy kevés vizet. (én
nem tettem, így is bőven lett szaft).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése